perjantai 16. lokakuuta 2009

16.10

Vastahyökäysteema jatkui. Seuraavat harjoitukset ovat kaikki Darkolta peräisin.

1. Miekkailija hyökkää kahden degagén kanssa sisälinjaan. Valmentaja voi väistää tai antaa piston osua ja ottaa myöhäisen väistön, sillä ei ole väliä. Miekkailija jää syöksyyn odottamaan reaktiota. Valmentaja joko a) uhkaa miekkailijaa sisälinjaan -> miekkailija nousee syöksystä ja tekee kvarttiväistöripostin tai b) valmentaja uhkaa epäsuoraan ulkolinjaan -> remissi paikaltaan, ylös, sikstiväistö, riposti. Valmentaja voi tietenkin myös tehdä yhdistetyn ripostin, jolloin miekkailija tekee vimeisen väistön kvarttina.

2. Valmentaja hyökkää. Miekkailija tekee kontrasikstiväistön ja ripostin. Seuraava suoritus: valmentaja hyökkää, mutta osaa odottaa kontrasikstiväistöä ja kiertä sen, pistää vatsaan. Miekkailija tekee kontrasikstin ja oktaavioppositiovastahyökkäyksen.

3. Valmentaja liikkuu, miekkailija seuraa. Jos valmentaja lähtee uhkaamaan suoraan eteenpäin -> kvarttiväistöriposti. Jos valmentaja tulee eteen käsi koukussa terä liian ylhäällä -> oppositiokvartti ja vartalovälttö-
Lyhyt etäisyys tärkeä!! Valmentajalla oltava käsi melko ylhäällä alusta asti. Haastava valmentajallekin.

4. Valmentaja hyökkää kahden degagén kanssa. Ensimmäisessä vaiheessa miekkailija väistää, tekee ripostin. Toisessa vaiheessa miekkailija tekee lopulliseen hyökkäykseen oppositiokvarttivastahyökkäyken vartaloväistöllä. Tiedän, että tämä on vähän ristiriidassa eilisen kommenttini väistöjen ja vastahyökkäysten yhdistämisestä, mutta toimii.

5. Valmentaja hyökkää kylkeen. Miekkailija tekee oktaavin ja ripostin. Seuraavassa vaiheessa valmentaja kiertää väistön, jolloin miekkailija tekee kyykkyvastahyökkäyksen.

Tästä semmoinen kommentti, että kylkeen uhatessa on hyvä jättää käsi suoraksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti