keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Jalkatyötä yms.

Krokotiilikävely:
Varoasennossa kyykyssä. Etujalka suoristuu eteen lattiaa pitkin, kantapää maahan. Siitä sitten paino etujalalle ja tälleen liikutaan, toimii myös taaksepäin. Raskasta.

Ei tämä oo jalkatyötä, mutta Sergey tämän näytti:
Jalat tekee x-hyppyliikettä. Kädet etenee vuorotellen: ensin vasen reidelle, sitten oikea reidelle, vasen lanteille, sitten oikea lanteille, vasen olkapäälle, oikea olkapäälle, vasen ylös, oikea ylös ja takaisin: oikea alas, vasen alas, oikea lanteille, vasen lanteille jjnee. Tajusitteko? Ei se mitään. :(

Johnin harjotus:
Miekkailijat ovat rivissä. Seuraavat valmentajan liikettä. Valmentaja vaihtaa kätisyyttä hyppäämällä vasenkätiseen varoasentoon: miekkailijat alkavatkin tehdä peilikuvana, eli siis menevät eteenpäin silloin kuin valmentajakin ja toisinpäin. Sitten valmentaja voi jossain välissä hypätä takaisin. Valmentajan nostaessä kädet ylös miekkailijat juoksevat vastapäiseen seinään. Hitain aina putoaa pelistä, samoin väärin tekevät yksilöt.

Hanskajuttu:
Kaksi meikkailijaa liikkuu sivuttain vastapäätä toisiaan. Molemmilla on hanska, ja miekkailijat heittelevät toisilleen näitä hanskoja. Tai ei niiden tyyppien tarvitse edes olla miekkailijoita eikä edes meikkailijoita, kuka tahansa voi heitellä hanskoja kyllä minusta, eiköhän siihen vaikka lentopallistitkin kykene.

Mirnan harjoitus:
Miekkailijat seuraavat valmentajaa. He liikkuvat eteenpäin juoksemalla ja taaksepäin miekkailuaskelin. Valmentaja voi liikkua miten haluaa ja sekoittaa jotaki ihme signaaleja mukkaan.

Darkon harjoitus:
Miekkailijat nostelevat jalkojaan vuorotellen hyppien. Äänimerkistä kätisyyden vaihto (+syöksy).

Pidettiin opareita teemalla "second intention".

Muutama juttu:
- Miekkailija voi tehdä ensimmäisen hyökkäyksen teränlyönnillä ja kädenojennuksella, jos tarkoitus on osua vasta kontraripostilla.
- Valmentaja voi varioida etäisyyttä ja laittaa miekkailijan tekemään second intentionsa eli kontraripostin suoraan/epäsuoraan ja eri etäisyyksiltä. Tosi kiva oli kahden degagén ja ryntäyksen kanssa, Anna tykkääsi :)
- Semmonen huomio vielä, että valmentajan kannattaa ottaa ihan vaan tylsä kvartti, muuten tekee elämästään hankalaa.


Muuta:
- Anteeksi, ku oon harvinaisen sekava kirjottamaan, oon väsyny sekä kampaamon kemikaalihöyryissä, ja silmissä vilisee, ku oon harrastanu taittamista pari tuntia miniläppärillä. Diu diu...
- Tyypit otti kuvia "all the pretty girls"eistä = kaikista muista tytöistä ku Annasta.
- Vaateongelmia, joista seuran pitäisi huolehtia:
1. Mun valmentajatakki on perseestä. Vetoketju on ihan hajalla, kangas on liian paksua ja kokopitkät hihat ei oo tarpeen, ainakaan molemmilla puolilla.
2. Mun miekkailuhousut ei varmasti mahdu jalkaan SM-kisoissa. Keksikääpä joku ratkasu pulmaan. Huom! Tämä on OMS:n tämän hetken vaativin ja akuutein ongelma, ehdotuksia otetaan vastaan!
3. Tämä nyt ei oo ees vaateongelma, mutta en halunnu omaa kohtaa tälle: Miten ois, jos valmentajilla ois käytössä harjotusaseet omien kalliiden ja terävien FIE-sähköaseiden sijasta? Tietenki voisi suorakahvaset harjotusaseet seuralta pölliä, ja mullapa taitaa olla semmonen sähkövammainen ylimääränen suorakahvanen, mutta ihan periaatteessa ois se nyt reilua edes ne opariaseet saada.

1 kommentti:

  1. No, miksi et ottanut seuran harjoitusflorettia matkaan sitä varten? Tanjalla on kuulemma sinun vanhat housut jossain, taitavat olla hieman isompikokoiset.

    VastaaPoista