perjantai 9. lokakuuta 2009

9.10

9.10

Tänäänkin pidettiin vaan opareita. Pidin Markolle, Johnille, Monicalle (jonka tapoin oparilla väsymykseen) ja sitte junnutytöille.

Ensimmäisessä keskityin kontrasikstiväistöön. Vähän piti aina vaihdella oparilla olijan mukaan. Jotenki näin tein:
Ensin kontrasiistiväistöä paikaltaan (askel taakse väistössä). Sitten sama riposti syöksyllä, riposti epäsuoraan. Sitten riposti kahden degagén kanssa (tai sitten degagé + kiertoväistön vältti). Sitten reagointina liikkeestä. Lisänä valmentajan tekemä välttö, eli miekkailijan pitää tehdä kaksi väistöä. Lisäksi kivoja ylläreitä, kuten kontrariposteja ja pysäytyspaikkoja.

HUOM! Kiertoväistöt on hyvä opettaa tekemään askeleella, muut paikaltaan!!

Toinen oli teränlyöntiä. Suoraan, epäsuoraan, vältetty teränlyönti + sidonta. Ensin kaikkia erikseen, sitten reagointina. Ensin signaalista, sitten ilman. Ensin valmentaja voi liikuttaa, seuraavaksi miekkailija määrää tahdin.

HUOM! En kuulemma tarjonnut terää riittävän suoraan kohti miekkailijaa.

Tämmöstä minä teetätin.

Muiden opareista jäi mieleen ainakin Monican alkulämmittely. Pistoja paikaltaan molemmista ylälinjasidonnoista ja vielä erillään olevien terien kanssa. Vaihtoehtoina suora, epäsuora ja hyökkäys valmisteluun. Sitten sama syöksyn kanssa liikkeestä.

Johnin oparilta jäi mieleen harjoitus, jossa piti tehdä merkistä askelsyöksy. Jos hyökkäys väistettiin, ysiväistö ja riposti vatsaan. Toimii, kun vastustaja koittaa heittopistoa olkapäähän (ehkä myös selkään.) Kuulosti kivalta, aion kehitellä tämän omaksi vakioliikkeekseni, niin ettepä enää pistele selkään, hahhaa

Muuta:
- Näillä tytöillä on semmoinen projekti, että pitää aina pistää vatsaan ku mahdollista. Oli tosi paha olo aamutreenien jälkeen, ku oppilaalla ei ollutkaan niin köykäinen käsi, kuin Seppo Lauhio toivoisi.
- Hyttyset on taas syöneet puolet minusta.
- Miksi meillä on niin huonot valmentajatakit? En oikeen tykkää noista hihattomista, mutta t-paitamalli ois jees. Ja semmoinen erilainen materiaali, kova mutta ohuempi.
- Täällä on joku 35 astetta ulkona, meinaan läkähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti