keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Monta päivää elämästäni

Kaikki välistä jääneet jutut kerralla, anteeksi viive O__O

19.10
Teoria

120 min trainings for the cadets:
- Introduction 10
- General warm up 10
- Spesicif warm up for fencing 5
- Footwork 15
- Target 10
- Excercises in pairs 35
- Matching (with a theme?) 30
- Final 5
Aika omia arvioita, muilla suunnilleen samanlaisia arvioita.

- Jalkatyö voi olla lopussa valmistelevalla kaudella, kilpailukaudella jalkatyön olisi hyvä olla alussa.
- Lopussa ei saisi vain lopettaa, vaan pitäisi hieman cool downia.

Muuta:
- Olen loukannu vapaan käden, ku oon koettanu saaha kehitettyä mun projektia “one hundread push ups”
- Kuki totesi kohteliaasti, että lihavat ihmiset - kuten hän ja Anna - tarvisevat enemmän lämmittelyä.

Remissi- ja vastahyökkäysharjoituksia
1. Miekkailija hyökkää signaalista ja tekee heti perään nopean remissin. Remissin jälkeen miekkailija nousee ylös ja tekee väistöripostin kädenojennuksella.
2. Sama, mutta ylös nousun jälkeen pysäytyspisto, sitten väistöriposti.:
Miekkailija hyökkää signaalista ja tekee heti perään nopean remissin. Remissin jälkeen miekkailija nousee ylös, ojentaa käden pysätykseen ja sen jälkeen tekee väistöripustin kädenojennuksella.
3.Sama, mutta pysäytyspisto vältön kanssa
Miekkailija hyökkää signaalista ja tekee heti perään nopean remissin. Remissin jälkeen miekkailija nousee ylös, ojentaa käden, välttää teränhallintayritykset (valmentaja koittaa tehdä aluksi yksinkertaisia teränhallintayrityksiä kuten kvarttisidontaa eteenpäin) ja pistää kädenojennuksella.

Harjoituksessa voi varioida riposteja (esim. eri määrä degagéita). Remissin voi myös tehdä välttöjen kanssa: siis ensin pisto, valmentaja tavoittelee terää, johon väliin remissi tulee. Parempi aloittaa yksinkertaisesta.

Remissi siis syöksyasennosta todella nopeasti - ei onnistu, jos ei ole köykäinen käsi!! o__O

Jottain tämmöistä taisin teetättää jollaki oparilla:
1. Miekkailijan vaihtoehdot: 1. kvartti + riposti kahdella degagélla 2. etäisyydellä piston välttäminen, vastahyökkäys kahdella degagélla. Molempien perään vielä pysäytysremise. Voi myös korvata kvarttiväistön priimillä ja suoralla ripostilla.

Oon pitänyt jonkun verran opareita lapsosille tässä viime aikoina, ihan kivvaa. Toiset on aika käsittämättömän hyviä.

20.10
Pidin oparia jollekin huippujunnulle, joka on ollut oman ikäluokkansa Romanian mestari. Oli vielä vasenkätinen ja hankala teini O_O Tehtiin mm. seuraavaa:
- lyönti sisäinjaan, pisto vatsaan, remissi, riposti
- sidontayritys, lyönti, pisto
- sidonta, degagé, lyönti

Sitten Vesnan kanssa tehtiin erilaisia kombinaatioita: aloittaen oppositiovastahyökkäyksestä, lisäksi riposteja.

Sitten oon tykänny kehitellä alkulämmittelyharjoituksia oparille. Tässä muutama variantti.
1. Valmentaja liikkuu eteenpäin tehden valmistelun, johon miekkailija pistää ja ottaa askeleen taakse päin. Tälleen sitten edetään. Toiseen suuntaan valmentaja tekee liikkeen ja ottaa askeleen taakse, pisto tulee, toinen askel valmentajalta. Miekkailija tekee siis askeleella pistot. Sitten kun sujuu, valmentaja voi tehdä myös hyökkäyksiä (miekkailija tekee väistöriposton suoraan/ epäsuoraan), antaa paikan pysäytykselle ja toisinaan tehdä piston jälkeen vastahyökkäyksen, johon pitää siis vielä tehdä riposti.
2. Valmentaja lyö terää, uhkaa johonkin linjaan. Miekkailija vain väistää ja ripostoi. Voi tehdä eri linjoista.
3. Valmentaja uhkaa, miekkailija tekee paikaltaan kvartin ja ripostin suorana tai epäsuorana, toisinaan kvartin jälkeen pitää tehdä kontrakvartti ja toisinaan valmentaja antaa paikan kontraripostille.
4. Valmentaja koittaa tehdä teränhallintaliikkeitä, miekkailija välttää, kunnes valmentaja lopettaa: sitten pisto.

Sidontaharjoituksia, omia ja pöllyttyjä:

1. 1 Sikstisidonta, lyönti siistiin, pisto syöksyllä.
1.2. Sama kvartista.
Huomio rytmi: hidas sidonta pienellä askeleella, nopea lyönti ja pisto.
Voi tehdä myös epäsuorana, esim. kylkeen kiva.

2. Aloitus sidonnasta. Valmentaja vaihtaa sidontaa, jonka jälkeen miekkailija tekee saman ja pistää epäsuoraan. Tärkeää antaa valmentajan ensin ottaa sidonta.

Kukin opari Johnille:
1. Valmentaja uhkaa askeleella, miekkailija tekee mahdollisimman nopean lyönnin ja piston, perääntyy askeleen. Tätä jonkin matkaa, joka askeleella siis valmentaja uhkaa, mutta taukoja pitää olla.
2. Valmentaja uhkaa askeleella, miekkailija tekee hitaan sidonnan ja epäsuoran piston oikealla hetkellä. Valmentaja voi viivytellä terän painamista.
3. Vaiheet yksi ja kaksi yhdistetään, siis vuorotellen suoritukset.
4. Miekkailijalla terä alalinjassa, valmentajalla ylälinjassa. Valmentaja liikuttaa, sopivalla hetkellä miekkailija tekee siistisidonnan ja epäsuoran piston.
5. Vaiheeseen neljä lisäksi: Miekkailija koittaa provosoida valmentajaa hyökkäämään, hyökkäykseen sitten sikstiväistö. Jos hyökkäystä ei tule, tehdään kohdan 4 mukaan.
6. Vaiheet 1-5 yhdistetään. Signaalit ovat siis seuraavat:
Jos valmentaja hyökkää provokaatioon, siksti ja riposti.
Jos valmentaja hyökkää oma-aloitteisesti, teränlyönti, pisto, hidas teränlyönti (joka siis oikeastaan on tässä yhteydessä väistö), epäsuora riposti.
Jos valmentaja ei tee mitään, sikstisidonta ja epäsuora pisto.


Lähietäisyysharjoituksia

1. Valmentaja hyökkää. Ensimmäisessä vaiheessa miekkailija hyökkää samaan aikaan alalinjaan, jotta tulee simultaneous. Toisessa vaiheessa valmentaja hyökkää taas, ylälinjaan toki odottaen vastahyökkäystä. Miekkailija aloittaa uhkaamisen alalinjaan, mutta muuttaakin liikkeen priimi- tai kvarttiväistöksi ja tekee ripostin. Aloituksen vastahyökkäyksen mielekkyys vähän mietitytti, mutta ainakin ihan hyvä tuo loppuosa.
Huom! Jalat eivät saa etuilla,mutta alun vale (eli ojentuva käsi ennen väistöä) on tässä harjoituksessa tärkeä.

2. Miekkailija hyökkää lyhyeksi jäävän hyökkäyksen, valmentaja väistää. Miekkailija ojentaa käden ja lähtee pois, siis antaa signaalin tekevänsä heti väistetyksi tullessaan remisén. Ei tarvitse pistää.
Seuraavalla kerralla miekkailija tekee taas lyhyen hyökkäyksen ja tulee väistetyksi. Nyt miekkailija nouseekin salamannopeasti hyökkäyksestä ja tekee väistön ja piston eteenpäin. Minä en saanut tätä millään toimimaan kvarttina, siinä itkivät niin minä, John kuin Kukikin, kun kaatuilin ja kompuroin. Siispä kokeilin priimillä ja sekondilla, eikä mittään ongelmaa. Jokaisen pitää löytää oma tyylinsä.

3. Miekkailian tekee lyhyen askelsyöksyn. Valmentaja perääntyy alta, tekee askelsyöksyn, miekkailija perääntyy jne. Jossain vaiheessa miekkailija tekeekin väistöripustin eteenpäin.

4. Valmentaja tekee ryntäyksen, miekkailija väistää ja pistää selkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti