maanantai 5. lokakuuta 2009

5.10

5.10

Teoria

Independent choice of action in standard situations


Student Coatch
S: Direct attacks in different sectors C: Keeps a line open for an attack
S: Student alternates attacks (prise de fér, degagé)
S: Student alternates between real and false attacks + contra riposte:
Student finishes his attack against contra attack if he thinks he’ll hit the coach (coach does a contra attack ); otherwise the touché comes with a contra riposte (coach moves back and does a parade). C: Contra attack + slow parade or
parade riposte
S: Student alternates between straight and circular parries and does a contrariposte C: Coach attacks with a step
S: Student alternates between straight ripostes and ripostes with degagé C: Coach attacks


Actions of resistance (“weapon in line”)

Student
Student attacks with PDF
Student attacks with straight 4 - 6 PDF
Student attacks with circular 4- 4, 6 -6

Anteeksi, unohhin, että taulukot ei näy. Lisäksi oli aika epäselvät taulukot anyway. Sori.


Laskettiin myös todennäkösyyksiä voittaa ylemmäksi alkuerien jälkeen sijotettu eri pudotusotteluissa. Tulos: miesten floretissa alkuerätulokset eivät kerro mitään, naisilla alkueräjärjestys oli pitkälle lopullinenkin järjestys. Anyway kuudentoista parhaan ulkopuolelta on vaikia päästä enää mitaleilla. Lasketiin myös samaa säilästä ja floretista, mutta en pystynyt kuuntelemaan.


Harjoituksia

1 Pistämistä liikkeestä. Valmentaja näyttää paikkaa, tai miekkailija joutuu itse hakemaan paikan (valeet).

2. Miekkailija tekee valeen. Jos valmentaja ei tee mitään, miekkailija jatkaa suoraan pistoon. Jos valmentaja peräntyy, miekkailija tekee lyhyen syöksyn ja kontraripostin valmentajan ripostia vastaan. Opettaa vähän eri etäisyyksiltä toimimista. Valmentajan on oltava tarpeeksi nopea perääntymään.

3. Valmentaja hyökkää. Jos valmentaja hyökkää käsi suorana, miekkailija tekee kvarttiväistöripostin. Jos valmentaja hyökkää käsi lievästi koukussa, miekkailija osaa odottaa valetta ja tekee kvartin + kontrakvartin ja ripostin.

4. Teränlyöntejä, suoraan ja epäsuoraan. Huomaa perusasiat: vain lyhyeltä etäisyydeltä voi tehdä hyökkäyksen suoraan, käden liike jne.

Teränlyönnin oikeasta paikasta puhuttiin. Yksi mielipide oli, että aluksi se on opetettava askeleen jälkeen, ennen syöksyä. Kokeneemmat voivat tehdä askeleen loppuvaiheessa. Shecherescheckomenko tms. eli uusi kouluttaja kuulemma tekee näin: 1. puoliaskel 2. loppuaskeleen muokkaaminen etäisyyden mukaan (ristiaskel, tavallinen askel) ja lyönti.

5. Hyökkäys linjaa vastaan. Sähellettiin jotain ihmettä. Tämä vaihe tehtiin oikeen, joten tästä kerron: Valmentajalla linja. Miekkailija koettaa ottaa sikstisidonnan. Valmentaja kiertää. Miekkailija lyö terää, pistää.



Muuta:
- Jostain kumman syystä katotaan nyt naisten säiläkilpailuja videolta.
- Katsottiin myös videota meistä rapukävelemässä :/
- Katsottiin paljon muitakin turhia videoita.
- Wää.
- Päästään täältä luultavasti vapaaksi muutamaa päivää aikaisemmin ku 31. päivä. Sitten vaan… Ollaan. Toivottavasti ei sada.
- Opin tänään: 1) tekemään hain piirtoheittimen avulla, 2) heittämään miekkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti