tiistai 22. syyskuuta 2009

22.9

Teoria

Lisää taktiikasta:
- Miekkailijan pitää kyetä toimimaan missä tahansa tilanteessa.
- Miekkailijan pitää kyetä salaamaan aikeensa (ottaessaan sidontaa, tehdessään väistöripostia, yrittäessään saada vastustajaa hyökkäämään…)
- Hyökkäys valmisteluun: Vastustaja on haluttava saada uskomaan, että miekkailija on perääntymässä.
- Provokaatio: Jos vastustaja halutaan saada hyökkäämään, käytetään lyhyttä ja nopeaa askelta sidonnalla. Hyökkäys valmisteluun ja vastahyökkäys saadaan aikaiseksi, kun tehdään kaukaa hyökkäys coupéna ja kallistetaan vartaloa eteenpäin.
- Vastustajan hyökätessä väistöt liikkeestä taakse ja vastahyökkäykset eteen- tai taaksepäin. Näistä taaksepäin menevistä vastahyökkäyksistä minä en ollu kuullu edes. Esim. volte tehdään kuulemma usein hyppäämällä taaksepäin.
- Kun vastustaja vastahyökkää…: pris de fer, yhdistetyn teeskenteleminen mutta suora hyökkäys.
- Actions with intention & without intention.

With intention:
When opponent does pris de fer, change of position, a short retreat, manoeuvre forward, false manoeuvre forward -> attacks with battement or simple attacks

Miekkailijan tulee varioida käyttämiensä liikkeiden suoritustapaa (esim. syöksy pitkänä/ lyhyenä, liikenopeus ja rytmi, pistopaikka)

- Each fencer has to anticipate the moment for attack sur la preparation, contre attaque

- Havainnointi:
- Mihin sektoriin voi hyökätä - apuna selvittämisessä valehyökkäykset, imitation of attacks by false action
- Etäisyyden mitoitus ja temmon määritys apuna false attacks, retreat, pretending to parry.

- Each fencer must to know to disturb opponent: by weapon, sudden steps, imitation of hit (by step back, step forward, contra attaque), change of positions.

- Each fencer must know how to press opponent and how to resist pressing (esimerkiksi tilanteet, joissa aika on loppumassa).
Pressing in foil: uhkaukset, imitations of attack, stepping forward - sometimes pressing is a style of fencing. Tällaisia miekkailijoita vastaan ottelemisen liikkeet: linja, häirintä liikkumisella ja teräliikkeillä.

- “In tactics we’ve got many different situations, but I’ll explain only those I can with my English.”


Ei ehkä kaikki menny ihan kohdilleen. Kahvi loppu aamulla kesken, joten en millään pysy hereillä. Aivot toimii kaksikielisesti juuri nyt, tai käytännösä puolikielisesti. En saa millään niitä toimimaan, koitan vaan kirjottaa nyt ees jotakin, että en oikeesti nukahda.


Harjoituksista:

1. Valmentaja lyö terää. Miekkailija antaa valmentajan tehdä n. 1 - 3 tunnustelua. Jollain kerralla hän hyökkää valmisteluun tai tekee vastateränlyönnin ja piston suoraan tai epäsuoraan. Tein Kukin kanssa niin, että Kuki oli valmentaja. Kuki teki jonkinlaisia sarjoja, joihin minun piti yrittää tunkea väliin. Eli lyöntejä tietyssä rytmissä, joka minun piti rikkoa.

2. Valmentaja hyökkää lyhyeksi jäävän hyökkäyksen. Miekkailija tekee vastahyökkäyksen
1. suoraan.
2. suoraan, valmentaja väistää, tekee ripostin, miekkailija tekee kontraripostin ja lopullisen piston epäsuorana.
3. suoraan, mutta valmentaja perääntyy alta - miekkailija nousee ylös, ja tekee askelsidonnan ja un-deux’n.
- Jatkovaiheessa valmentaja voi sekoittaa näitä miten sattuu ja lisätä muita liikkeitä (väistöjä jne.)

Huomioita: Korjasin oppilaani pistoasentoa. Niin ei kuulemma saa tehdä. Ei kuulemma ole tämän harjoituksen tarkoitus. En kyllä nyt itse ole ihan samaa mieltä, etteikö perusvirheitä saisi korjata monimutkaisemmistakin harjoituksista.


Muuta:
- Tehdään loppujen lopuksi aika monimutkaisia juttuja täällä. Muistuttaa niitä harjoituksia, mitä tehtiin Oulussa joskus pari vuotta sitten.
- Tuun yleensä kuitenkin kaikkien ihmisten kanssa toimeen. Yksi harvoista poikkeuksista on tuo mun huonekaveri, jota en meinaa kohta enää kestää. Se syö minun ruuat, lainaa minun tavaroita (jolloin ne on siis aina käytössä, ku ite tarvisin) ja soittaa käsittämättömän paskaa musiikia täysillä. Hyvä puoli tässä tietenki on se, että en joudu sen kanssa kovin kauaa asumaan. Tietenki nyt ois hyvä mahdollistuus opetella vähän kurinpidon alkeita.
- Vesna: “Olen lihonut puolitoista kiloa, huomasin sen peilistä!”
- Anteeksi, ku käytin eilisissä muistiinpanoissa sanaa maski enkä kypärä, vaikka tästä on tapeltu liiton palstallakin.
- Minusta Alecin tyyli vastata kysymyksiin on kauhean nöyryyttävä. “Anna/Marko/Chris/Who-ever, I’ll explain you/ you have to understand/ look...” Johtuu varmaan kielivaikeuksista toki.
- Kirjottelen näitä “Muuta” -kohtia, ku Kuki jäi taas kesken luennon selittämään omia juttujaan, jotka ei liity mitenkään mihinkään.
- Yksi elämän pienistä hyvistä asioista on juustohöylä. En oikeen älyä. miten ihmeessä semmoisia valtavan paksuja juustosiivuja voi laittaa leivän päälle, eihän ne toimi siinä ollenkaan, ku sitte vaan keskellä leipää on valtava juustomöykky ja reunat on ihan ilman juustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti