perjantai 18. syyskuuta 2009

18.9

18.9

Harjoituksia:

Viimeinen vaihe Tyshlerin mallista:
- Miekkailija hyökkää (esim. teränlyönnillä, sidonnalla, valeella jne.) valmentaja reagoi, miekkailija koettaa saada piston perille. Siis hyökkäämisen harjoittelua!
Itse tein aika paljon suoriakin hyökkäyksiä. En oikeen tiedä, kannattaako niitä harjoitella vai ei, bulgarialainen tyttö ei vaikuttanut väistävän kauhean tosissaan. Tästä sellainen huomio, että käden liian aikaiseen ojentumiseen valehyökkäyksissä kannattaa kiinnittää huomiota, samoin tahdin kiihtyvyyteen sitten, kun tekniikka toimii.

Iltapäivän ainoa harjoitus. Harjoituksen tarkoituksena oli harjoitella jotain tiettyä liikettä ja sitten siihen soveltuvia jatkoliikkeitä:
Miekailija provosoi valmentajaa vastahyökkäykseen: kättä vedetään hieman tavallista enemmän sikstilinjaan ja otetaan pieni askel AINOASTAAN ETUJALALLA. Valmentaja ojentaa kätensä ja tehdäkseen liikkeestä hyökkäävään, hän myös hieman nojaa eteenpäin. Miekkailija tekee kvarttiväistön. Valmentaja lähtee tekemään kvarttiväistöä ja sen perään sikstiä. Miekkailija tekee ripostin un-deux’lla. HUOM! Valmentaja tekee väistöt pieninä ja lähinnä ranneliikkeellä (supinaatio-pronaatioliike).
Liikkeellä on kolme jatkovaihtoehtoa:
- Valmentaja antaa miekkailijan pistää.
- Valmentaja tekee kvarttiväistön, ripostin ja lähtee tekemään kontraripostia kvarttiin. Miekkailijan pitää tehdä kvarttiväistö ja oma kontraripostinsa epäsuorana.
- Valmentaja perääntyy piston alta. Miekkailija tekee remissin un-deux-liikkeenä.
HUOM! Miekkailijan edettävä suoraan eteenpäin remissin kanssa. Minä nousin aina välillä semisti syöksyasentoon, jos vauhti nousi liikaa. Kesti hetken saada motoriikka toimimaan.

Tein ruotsalaisen valmentajan kanssa. Siltä tyypiltä oppii hurjasti! Ja tuossa on mukava huomata, että minunkin tasoiseni miekkailija pystyy tarpeeksi nopeasti toimiessaan saamaan piston perille ennen valmentajan väistöä.

Teoria

Jos ette ymmärrä kolmikielistä (Alec, englanti, suomi) tekstiä, jättäkää lukematta. Oon pahoillani, että teksti on kauhean epäselvä. Voin kuitenkin ylpeästi todeta, että oon tehny tätä luentoa paljon selkeämmäksi kuin se Alecin suusta tulleena oli. Sanakirja on varmasti ollut ahkerasti käytössä luentoa suunniteltaessa, mutta sanojen oikeaa käyttöähän ei sanakirjasta aina saa selville. Kieli vaihteli sen mukaan, millä kielellä asian sai minusta parhaiten ilmaistua. Sori L

Tekniikka
- “erityiset liikkeet ajassa ja paikassa”

1. Yksikertaiset liikkeet
2. Liikkeet, joissa täytyy tehdä valinta (yhdistetyt)
3. Spontaanit suunnitelman muutokset

Tekniikan osat:
- Liikkeiden rakenne (Periaatteessa erilaisia miekkailuliikkeitä on jonkun mukaan 11 000. Miekkailija käyttää ottelussa 30 - 45 liikettä. Miekkailijan on hyvä olla tietoinen omasta repertuaaristaan).
-Varoasento: tasapainon perusta.
- Hyvä tekniikka: oikea aika, paikka, energia, liikerata.
- Ottelutilanteen tekniikka
- The level of mistakes
- Järkevät toimet odottamattomissa tilanteissa
- The stability (“stable” :D:D) of structure during the execution action against hindrance.
- Liikkeiden mukauttaminen ottelutilanteeseen ja vastustajaa vastaan.
-The accuracy of hit
- The elimination of unnecessary movements
- The number of non-valable hits
- Pass situations
- Combination actions (offensive, defencive)
- Hyökkäyksen jatkaminen (vastahyökkäystä vastaan)
- Liikkeiden ajoitus ja nopeus

Maanantaina puhutaan opitaan kuulemma sitten siitä, miten tekniikan oppiminen etenee.

Muuta:
- Ei ruveta me ikinä pitämään aamutreenejä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti