perjantai 11. syyskuuta 2009

11.9

11.9

Harjoituksia

- A ottaa kontrasikstisidonnan. B painaa vastaan ja ottaa askeleen taaksepäin. A tekee degagén, B väistää kvarttiin ja A tekee degagén ja syöksyn.
- A ottaa kontrasikstisidonnan. B painaa vastaan ja ottaa askeleen taaksepäin. A tekee degagén, B väistää kontrasikstillä ja A välttää (double) ja tekee syöksyn.
HUOM! B voi ottaa joskus askeleen eteenpäin väistäessään.
Variaatio: B hyökkää, A tekee kvarttiväistön, valehyökkäyksen ja doublén TAI A perääntyy alta ja aloittaa vastahyökkäyksensä valeella ja tekee doublén. Etäisyyden mukaan.

- B hyökkää. A tekee kvarttiväistön (paikaltaan taitaa toimia parhaiten).
1) A tekee suoran ripostin.
2) A tekee epäsuoran ripostin (ulkolinja/ kylki), kun B painaa vastaan.
3) A tekee ripostin priimin kautta askeleella eteenpäin
HUOM! Valmentajan on annettava selkeät signaalit.
HUOM! Miekkailijan on odotettava valmentajan signaalia.
HUOM! Priimissä ranne suorassa ja kämmen näkyy vastustajaa kohti.
HUOM! Tehtiin tätä myös pistolla selän takaa. Siinä kättä täytyy ensin nostaa kunnolla ylös ja sitten kiertää se kohti vastustajaa LÄHELTÄ VARTALOA!

Jalkatyöharjoituksia:
- Läpsäytyksestä miekkailijat lähtevät liikkumaan eteenpäin. Toisesta läpsäytyksestä miekkailijat pysähtyvät. Seuraavasta läpsäytyksestä miekkailijat liikkuvat taaksepäin. Sitä seuraavaasta pysähdys. Seuraavasta alkaa liike eteenpäin jne.
- Miekkailijat liikkuvat eteen- ja taaksepäin valmentajan komentojen mukaan. Seuraavassa vaiheessa käskyt vaihtuvat: “taakse” tarkoittaa eteenpäin ja “eteen” taaksepäin.




Tenoria

Harjoitusottelut (teemaottelut)
- Valmentajan tulisi seurata ottelun kulkua

Teknisiä ja taktisia taitoja parantavat ottelut.
- vain yläulkolinjaan tulevat pistot hyväksytään;
- vain tietyllä liikkeellä tehdyt pistot hyväksytään;
- vain tietyllä liikkeellä tiettyyn linjaan tulevat pistot hyväksytään;
- samalla liikkeellä ei voi saada kahta kertaa pistoa;
- varioinnista saa lisäpisteitä (kvarttiväistö-ripostista piste, sitä seuraavasta epäsuorasta ripostista
kvartista saa kolme pistettä);
- vastahyökkäyksestä ei saa pisteitä;
- ottelu alalinjassa

Taktisia taitoja parantavat ottelut
- Molemmat miekkailijat päättävät etukäteen, mitä he treenaavat. Ottelun päätyttyä miekkailijoiden pitäisi tietää, mitä toinen yritti.
- Minuutin kestävä ottelu
- Ottelussa saa pisteitä siitä, kun vastustaja perääntyy (esim. aloitusviivan taakse): rajattu ottelualue siis
- Ottelu lähietäisyydellä (askel-pistoetäisyys)
- “A distance fight”: ottelut ilman väistöjä (jotkut kuulemma käyttävät tätä hyökkääjän rajoitetulla askelmäärällä: silloinhan tämä on ihan täysin meidän etäisyyspeli)
- Ottelu, jossa vain järkevistä liikkeistä saa pisteen.

Tiettyyn teemaan keskittyvät ottelu:
- tiettyyn teemaan keskittyvät ottelut (kestävyysharjoittelu: ottelu ilman taukoja; ottelu, jossa vain hyökkäyksellä saa pisteen)
- ottelu ilman epäpäteviä osumia
- last meter -situation: ottelu alkaen takarajalta
- ottelu aloittaen jostain pistetilanteesta
- ottelu, jossa toinen saa osumasta kaksi pistettä ja toinen vain yhden
- vastahyökkäyksestä pois oppiminen: vastahyökäyksestä piste, ripostista kaksi, hyökkäyksestä kolme, pitkästä hyökkäyksestä neljä

Jalkatyö:
- 90 minuutin harjoituksesta jalkatyöhön voi aloittelijoiden kanssa käyttää noin 15 - 20 minuuttia.
- Jalkatyöharjoitukset harjoittavat samalla myös kestävyyttä, nopeutta, liikkuvuutta jne.

Video (Hungarian footwork):

Varoasennon harjoittaminen: takajalan liikuttaminen taakse ja oikeaan asentoon, painon siirtäminen keskeltä taakse ja takaisin, painon siirtäminen takaa sivulle käännetylle etujalalle
Liikkumisen harjoittaminen: selät vastakkain vastakkaiskätisen miekkailijan kanssa liikkuminen (askeleet, syöksyt jne.).
Miekkailujumppailu: Kädet maassa, jalat takana - jalat eteen erillään käsien ulkopuolille; jalat eteen yhdessä ja hyppy ylös, takaisin ja hyppy aloitusasentoon
Etäisyysharjoitus: Miekkailija pistää valmentajaa ja pitää piston. Valmentaja liikkuu, ja miekkailija koittaa pitää kärjen kiinni valmentajassa etäisyyttä säätelemällä.

Säilävideolta harjotuksia:
- Kaksi miekkailijaa vastakkain kädet päällekkäin. Se, jolla on käsi alempana, tiputtaa tennispallon. Toinen koittaa napata.
- Miekkailijat rivissä. Miekkailija tiputtaa pallon lattiaan, ottaa kiinni ja tekee syöksyn. Vieressä oleva tekee saman. Liike etenee aaltona.
- Kahden vierekkäisen miekkailijan terän varassa on ilmeisestikin irtonainen terä. Miekkailijat koittavat liikkua tiputtamatta terää.
- Miekkailija pitää tikapuista kiinni ja tekee syöksyn. Pitäen siis koko ajan kiinni tikapuista.
- Miekkailija liikkuu penkillä, jonka toinen pää on nostettu korkealle. Jos miekkailija liikkuu myös taaksepäin, jonkun pitää olla auttamassa ja vahtimassa, ettei vahinkoja tule.


- Ilmeisesti näiden videoiden tarkoituksena oli opettaa, kuinka erilaisten koulukuntien harjoittelusta voi pölliä eri juttuja.
- Kaikki jalkatyöharjoitukset eivät ole kauhean “miekkailullisia”. Ne pitäisikin yhdistää oikeisiin miekkailuliikkeisiin. Esimerkkinä harjoitus, jossa nostellaan jalkoja vuorotellen.


Muuta:
- Taas tuli uusi romanialainen uusi tyyppi. Nyt niitä on kaksi. Toinen alankomaalainen heppu taas lähti kotiin.
- Jalan kanssa on ollu tänäänki ongelmia. Ostin kipulääkettä ja semmoisen pakasteeseen laitettavan pussin. En vaan viitsisi olla treenaamatta, ku ei täällä muuten mitään opi. Ei meille kerrota mitään, mihin harjoituksissa pitää kiinnittää huomita, kaikki pitää itse kokeilemalla oppia.
- Tämän blogin kirjoittaminen syö kielellisiä kykyjäni ja tuhoaa kaikki oikeinkirjoitustaitoni. Oikeinkirjoitustaidon menettäminen voi haitata opiskelujani jossain vaiheessa. Toista blogia pittää kirjottaa, jotta kyky muodostaa suomenkielisiä lauseita säilyisi edes välttävästi.
- Täällä on ukrainalainen setä, joka ei ossaa englantia. Eiköhän sitä ota päähän istua näillä luennoilla, joita on kuitenkin kaksi päivässä kokonaan englanniksi?
- Viime yönä keräsin itseni ja kysyin, löytyisikö kyyhkyläisille muuta paikkaa katsoa leffoja. Tyttö ei halunnut mennä, mutta poika raahasi sen pois. Tulivat kyllä loppuyöstä takasi häiritsemään. Sillä välin Kuki melusi naapurihuoneessa. Huomasin, että hotellissa ei ole mitään äänieristystä. Kukilla on aika iso puheääni. Alkaa pikkuhiljaa v*****aa, jos ei koskaan saa nukkua. Jossaki vaiheessa tästä tullee vielä kauhia tappelu, ku minulla lopullisesti mennee hermot L
- Tiedän olevani taas asiaton juorukello, mutta Kuki on kyllä järjettömän tykästyny tuohon mun huonekaveriin.
- Päivän hauska uudissana: “fencing machine”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti