keskiviikko 30. syyskuuta 2009

29.9 ja 30.9

Movements of a coach during the lesson

Hand only: attack
Body + legs: counter attack (stop hit)
Hand + legs: parade
Hand + legs together: attack sur la preparation

- Jotain yllättävää: valmennettavia ei saa kähmiä eikä pahoinpidellä.
- Muistanku minua käskettiin joskus pari vuotta sitten kattomaan vastustajaa silmiin ottelun aikana. En oo kyllä siihen pystyny. Kuki sanoki, että pittää kattoa ylävartaloa.

Harjoituksia:

Pidettiin opareita toisillemme. Ensin piti harjoituttaa väistöjä, sitten hyökkäyksiä, sitten hyökkäyksiä valmisteluun ja viimeisenä pysäytyspistoja. Signaaleista tosiaan saa aika hyvän käsityksen kaavion avulla, ja kaikki meillä opareita antavat varmasti nuo signaalit tietävätkin. Sitten tietenkin on jotain pieniä juttuja, jotka helposti unohtuvat: kun antaa vastustajalle paikan pistää ulkolinjaan, pitää pitää kättä tarpeeksi koukussa. Kun haluaa kvarttiväistön, uhkauksen pitää tulla tarpeeksi kauas terästä ja kontrasikstiä varten uhkaus tehdään lähelle terää. Kun haluaa oktaavin jälkeen antaa paikan pistää ripostin kylkeen, ¨täytyy uhkauksen jo tulla tarpeeksi lähelle vastustajaa käsi melko suorassa.



29.9

- Katsottiin videoita. Oltiin katsottu samat jo miljoonaan kertaan. Ei ole pitkään aikaan ollu niin vaikea pysyä hereillä.

Harjoituksissakaan ei tehty juuri mitään. Etenkään iltapäivällä, ku jäin ilman paria. Tein viis minsaa Kukin kanssa, sitte hengasin vaan. Ku muut päästettiin, pakotin Johnin vielä oppilaakseni.

Valmentaja tekee lyhyen hyökkäyksen. Miekkailija tekee
1) palestran ja uhkauksen ulkolinjaan, hyökkäyksen sisälinjaan.
2) palestran ja uhkauksen ulkolinjaan, hyökkäyksen sisälinjaan. Valmentaja tekee kvarttiväistön, miekkailija kvartin ja epäsuoran ripostin
3) palestran ja uhkauksen ulkolinjaan, hyökkäyksen sisälinjaan. Valmentaja perääntyy alta pois, miekkailija menee terän kautta kylkeen ryntäyksellä.

Pidettiin oparia, teemalla pistopaikat. Kuki oparitti minua tosiaan. Erilaisia merkkejä sopivalle pistopaikalle olivat muun muassa vapaa linja (sinne vale, muualle pisto, myös un-deux‘na), terä tarjolla lyöntiä varten (pisto epäsuoraan). Jos terä on missä sattuu, ei saisi tehdä lyöntiä vaan valehyökkäyksen.

Muuta 30.9
- Hyttyset söivät minut yöllä ihan kokonaan. Nyt vaan raavin itseäni. Voisin selittää pitkästikin siitä, miten eri ötökät täällä minua syövät, mutta ette ehkä halua kuulla.
- Niin tosiaan, vähän väsyttää, ku minua ei päästetty nukkumaan ennen kahta, ku rakastavaiset olivat vallanneet huoneen. Älkääkä sanoko, että minun pitäisi valittaa jollekin, kaikki täällä kyllä tietää, että Tanja ei oo ikinä harjoituksissa ja tekee minun elämän hankalaksi. Mutta ku sepä sattuu olemaan huippumiekkailija, niin sille sallitaan ihan käsittämätön käytöskin. Minua tullaan taputtelemaan vaan olkapäälle, että voi voi, kyllä se siitä, pääset sinä joskus nukkumaan, minäpä meenki nyt.
- Sori ku en saanu tiistain muistiinpanoja heti nettiin. Olin vain laiska.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti