perjantai 25. syyskuuta 2009

25.9

Theory

Fighting activity
- Rules change fighting activity in each weapon. Sääntömuutokset muuttavat miekkailijoiden paremmuusjärjestystä.

Average fencing activity (Häh? Hyökkäyksillä saatujen pisteiden prosentti?)
Foil: 62 - 65 %, E: 44 - 47 %, S: 70 - 75 %

Alecin arvio pistopaikoista:
- 20 % ulkolinjaan, 80 % sisälinjaan.
- Kalvassa 80 % pistoista käteen.

- Miekkaiijan tyylin analysoimiseen tarvitaan yli 50 ottelua. Otteluita voi analysoida matemaattisesti.

Harjoituksia

1. Miekkaiija tekee lyhyeksi jääneen hyökkäyksen. Valmentaja vastahyökkää. Miekkailija väistää kvarttiin lyöntiväistöllä. Jos valmentaja jää möllötämään, suora riposti. Jos valmentaja perääntyy, un-deux. Tätä voi sitten lähteä kehittelemään lisäilemällä riposteja.

Dima piti minulle oparin (ruotsiksi..). Säädetiin varoasentoakin joku puoli tuntia (koska se oli huono, ei vain koska en ymmärtänyt ruotsia). Minulla taitaa olla reilusti korjattavaa iiihan kaikessa. Muutamia kroonisia ongelmia (jotta voitte sitte hyödyntää näitä minua vastaan):
- Kantapäät eivät ole minulla samalla viivalla varoasennossa. Jalat saavat kuulemma olla hieman “ristissä”, mutta kunhan kantapäiden väliin ei vain jää tyhjää.
- Peukalo on kello yhden sijasta kello kolmen kohdalla.
- Käsi on liian kaukana sikstissä.
- Pistossa ranne taittuu
- Olkapää jännittää pistossa.
- Käsi suoristuu liian suoraksi ennen pistoa (lopullinen suoristuminen pitäisi olla vasta juuri hetkeä ennen pistoa).
- Väistöt ovat liian isoja (yllätys!) ja terä osoittaa liian ylös (vaikeuttaa degagéta).
- Degagé on ihan perseestä. En saanu sitä millään tehtyä oikein, joten Dima neuvoi vaihtoehtoisen tavan tehdä degagén. Minun pitäisi antaa vastustajan painaa terää, sitten kiertää ja ojentaa käsi. Degagén kaksi vaihetta: kärki ja loppuosa.

Tehtiin ihan yksinkertaista sarjaa, jota kasvatettiin sitten vaihe vaiheelta. Lopullinen versio meni jotenkin näin: Kvarttiväistö, un-deux- septimi, liukupisto.

Muuta part aamupäivä:
- Taaskaan ei mitenkään liity mihinkään, mutta aivan järjetön teiniangsti ja vitutus, ja täällä ihmiset taas tappelee. Koska Alec ei kuuntele yhtään kenenkään kysymyksiä, ja kaikki aika menee ihan epäolennaiseen selitykseen huonolla englannilla ja ihmiset koittaa huonolla menestyksellä kysyä selvennyksiä. Ei siinä mitään, tyyppi on kyllä tosi symppis, mutta kuunteleminen ärsyttää, jos ei tajua mitään. Ja mun vakiopaikka on viety, ja tästä uudesta paikasta näkee vain Alecin takaliston. Ja istun Vesnan vieressä ja en jaksa kuuunnnella sitä. Se ärsyttää läsnäolollaanki. Ja vastapäätä istuu tuo huonekaveri, jota jaksan vielä vähemmän, ja jonka meluamiseen heräsin tänäkin aamu turhautuneena. On tainnu tulla sosiaalisuuskiintiö täyteen, toivottavasti pääsen treenaamaan jonku mukavan tyypin kanssa. Jos joudun Vesnan pariksi, joudun ehkä lähtemään vetämään kesken harjotusten ennen ku hakkaan naisen kokillilla.
- Yritän kovasti keskittyä, mutta mietin nyt vaan, että tarvitsenko ulkoisen levyaseman tähän koneeseen.
- Vesna: “Oon lihonu kolme kiloa, näen sen peilistä” “Annan sun yhteystiedot lapsilleni, kun he ovat saman ikäisiä kuin sinä. He ovat 14- ja 11-vuotiaita.”
- Näkeeköhän se, että kirjoittelen siitä?

Muuta part iltapäivä:

- Kamala väsy ollu koko päivän, enkä vissiin oo ainoa. Iltapäivälä pyörittiin salissa pari tuntia tekemättä yhtään mitään. Sitte meidät päästettiin pois, ku ei meistä ollu treenaamaan,
- Onnea Polariin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti