keskiviikko 9. syyskuuta 2009

09/09/09

9.9

Tenoria:

- Jossain vaihessa, kun epäsosiaalinen suomalainen teki jotakin muuta (oli netissä kai), muut ehtivät sniikisti katsoa jonku videon miekkailuaiheisista voimaa kehittävistä liikkeistä. Eli ilmeisesti jotain lisäpainoja käytettiin jaloissa miekkailtaessa. Haittapuoli näissä harjoitteissa on se, että kuulemma treenaajilla hajoaa käytännössä aina polvet jossain vaiheessa.

Katsottiin videoita 2007 MM-kisoista. Huomioita:
- Meni kauan, ennen kuin oikea filmi löyty.
- Ensin tosi hankala nähdä liikkeitä videolta, harjoituksen puutetta :/
- Kukin opetus videoista: miekkailijat ovat varoasennossa vain tarvittaessa, muulloin suorin jaloin.
- Toinen opetus: miekkailijan pitää olla valmis toimimaan kaikilla etäisyyksillä ja kaikissa tilanteissa. Sen harjoitteleminen pitää ottaa myös harjoituksiin mukaan!

Harjoituksia:

Tein uuden romanialaisen hepun kanssa. Se on vissiin aika hyvä valmentaja.

1. Harjoittelijalla (A) on sidonta (kvartti tai /siksti), josta hän tekee valeen joko suoraan tai epäsuoraan. B väistää, A tekee engagén ja syöksyn. Huomioitavaa: Sikstilinjaan tehtävä vale tulee pidemmälle eli lähemmäs vartaloa.
2. A ottaa sidonnan, tekee coupén ja engagén.
3. Romanialaisen oma harjoitus (melko hankala): A lähtee tekemään siistisidontaa, sen jälkeen engagéta ja coupéta. B:n vaihtoehtona on joko hyökätä valmisteluun pienellä(!) kädenojennuksella, jolloin A tekee tietenkin kvarttiripustin. Toinen vaihtoehto on antaa A:n ottaa sidonta kiinni ja tehdä kvarttiväistö A:n engagén kohdalla ja antaa A:n pistää ulkolinjaan. Huomioitavaa: Jos sidonta lähtee jalalla, reagointiaikaa ei jää. Joten kärki ensin, sitten jalat.
4. Lähtötilanne sidonta (kvartti tai siksit). A tekee degagén ja sitten coupén - kun pisto tulee sisälinjaan, vatsa on mahdollinen pistopaikka. Ulkolinjaan pistettäessä kylki ei ole järkevä vaihtoehto, tosin kokeneiden kanssa sitäkin voi testata. Huomioitavaa: Alkuun voi lisätä sidonnan vaihdon. Sidonta tulee askeleella.

Muuta; engagé:n voi tehdä joko u:n tai v:n muotoisena.

Muuta: Tein romanialaisen kanssa meille tuttua harjoitusta, jossa miekkailija hyökkää teränhallintaliikettä jäljittelevään signaaliin vain, jos harjoituttuja pysyy paikallaan, muuten miekkailija seuraa askeleella ja tekee syöksyn vasta harjoituttajan pysähtyessä. Hänen mielestään harjoitus oli muuten hyvä, mutta käyttämäni etäisyys oli aivan liian pitkä, sillä “Ottelussa etäisyys on aina lyhyt”.



Muuta turhaa:
- Kiva, kun treenipaita haisi puhtaalta ainaki pari minuuttia.Valmentajatakki tullee haisemaan kauheasti jossakin vaiheessa reissua. Kotona pesen sen.
- Koska ette kommentoi coupén kirjoitusasua, ette ilmeisesti lue blogiani L
- Meille tuli tännään uusi romanialainen meikkailja. Kuki esitteli hänet, ja kertoi hänestä kaiken:“Hän on kolmekymmentäviisi vuotta ja asuu Santamaressa jne jne”. Tyypi ei puhu englantia kauheeen hyvin.
- Se huonekaverini ihastus on jossakin muualla pari päivää, joten pääsin nukkumaan jo kahdeltatoista, jee. Silti ihan järjetön väsy ja selkäkipu.
- Jaamme parvekkeen Kukin kanssa. Kukihan ei ole täällä ikinä yöllä. Paitsi eilen. Olin tunkenut parvekkeen täyteen kuivuvia vaatteita, ja sitten Kuki päätti järjestää jonkun pippalon tuttavilleen sinne sukkieni keskelle.
- Kuki vitsaili sillä, että päivämäärä on 090909. Tajusin, että teillä on siellä Oulussa Vulcanalia. Möö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti