maanantai 14. syyskuuta 2009

14.9

14.9

Tenoria:

Päästiin opariteemaan.

Havaintoja Tyshlerin oparista videolta:
- Kamaaaala tahti oparilla. Kun miekkailija on nopea, pitää valmentajankin olla.

Tyshlerin o-parimalli ja erilaiset harjoitukset:

Yksinkertaiset liikkeet:
- Vain aloittelijoiden kanssa toistetaan samoja liikkeitä jatkuvasti liikkeen oppimiseksi.
- Kokeneiden kanssa oparin alkuun voi n. 3 minuuttia tehdä samaa yksinkertaista liikettä, mutta ei kauempaa.

Liikesarjat:
- Valmentaja määrää, mitä likkeitä miekkailija tekee.
- Pitkätkin sarjat mahdollisia.
- Sopii esimerkiksi kilpailulämmittelyksi hermostuneelle miekkailijalle. Rankka treeni saa unohtamaan kaiken muun.
- Sopii myös normitreenaukseen. Valmentaja voi varioida etäisyyttä, jolloin miekkailijan tulee mukauttaa jalkatyöliikkeensä etäisyyden mukaan.

Reaktiot
- yksinkertaiset reaktiot; tilanteet, joissa vaihtoehtoja on monia; spontaanit B-suunnitelmat; moving subjects (minusta tämä voisi kuulua edelliseen kohtaan, eli noihin B-suunnitelmiin)
- Muistuttaa ottelutilannetta

Näköaistiin perustuvat reaktiot
- Miekkailijan reagoitava valmentajan toimiin
- Jokaisen floretistin oltava tietoisia tekemisistään

Variaatiomahdollisuudet
- Valmentaja tekee jotain (esim. uhkaa sisälinjaan). Miekkailijan omatoiminen valintatilanne: miekkailija voi itse päättää tekeekö jonkun väistön vai vastahyökkäyksen tms.

Taktiset aiheet
- Miekkailijalle annetaan jokin liike tehtäväksi (esim. valehyökkäys). Valmentajan reaktioita liikkeeseen hän ei tiedä, ja koittaa toimia järkevästi.

Miekkailijan omatoimiset liikkeet
- Valmentajan kannalta hankalaa.
- Sopii oparin loppuun

Todennäköiset liikkeet:
- Miekkailijan on kyettävä ennakoimaan vastustajan toimia. Miekkailijan on siis ensin selvitettävä, mitä valmentaja tekee ja seuraavalla suorituskerralla rakennettava oma suorituksensa niin, että hän hyödyntää tietoaan valmentajan reaktiosta.
- Valmentaja tekee ottelunopeudella.


Pahoittelen epäselvyyttä! Kielivaikeudet aiheuttivat yleisiä ymmärtämisvaikeuksia.

Valmiita harjoituksia ei ollut. Pidettiin oparintynkiä. Opin muutaman jutun oparin antamisesta vasenkätisille: teränlyönnille ja sidonnalle ei voi antaa kunnon signaalia, joten ne liikkeet saa parhaiten äänikomennolla. Ainoa vaihtoehto teränlyöntisignaalille on lyödä itse terään. Opin myös, että jos haluaa antaa paikan kvartin jälkeen suoralle ripostile, pitää uhata koukistetulla kädellä. Ja sitten omasta tekniikastani opin sen, että yksi syy valtavaan engagé-liikkeeseeni on se, että päästän apusormet irti terästä. Siitä on saattanut olla Oulussakin puhetta. Mutta näyttää olevan aika vahvassa tuo tapa minussa.

Opin myös sen, että näytän kuulemma epäuskottavalta, koska laskeudun välillä varoasentoon antaessani oparia. Valmentan pitää kuulemma olla aivan suorin jaloin koko ajan, koska muuten hän ei näytä valmentajalta :S

Muuta en oppinut. Kuki on poissa muutaman päivän. Kuuden tunnin harjoitteluajasta käytimme tänään noin puoli tuntia treenaamiseen ja loput taukoihin. Olen aika turhautunut. Tein suurimman osan ajasta lihaskuntoliikkeitä. Täältä päästyäni voin vaihtaa lajia kehonrakennukseen, jos tuntuu siltä.

Muuta:
- Saan nukkua pari viikkoa.
- Kaikki nukkuu, kun katotaan videoita. Vähän aina säätämistä niiden kanssa, eikä kukaan sitten nää mitään pieneltä näytöltä kuitenkaan.
- Voi kun päästäs nyt asiaan tällä kurssilla!
- Minä oon aina kaikkialla ensimmäisenä enkä ikinä myöhässä. Niiiinpä. Kummaa.
- Huomasin, että linkki tänne löytyy seuran sivuilta. En voi siis ilmeisesti olla täysin asiaton.
- En voi hillitä asiattomia kommentteja.
- Hallia kunnostetaan ja seinämaalaus on peitetty. Täällä on aivan ihana liuotinaineiden ja maalin tuoksu, se tekee onnelliseksi JJJJ Ja ehkä se lisää asiattomia kommentteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti